Cina Espejord

Cina Espejord er fra Bærum og er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole og Balletschule des Hamburg Ballett. Hun var aspirant ved Nasjonalballetten før hun i 2004 ble ansatt i kompaniet, der hun fortsatt jobber som danser og koreograf.

Som koreograf har Espejord skapt mange verk for Nasjonalballetten. Blant annet kritikerpris-nominerte Over hodet under huden (2014) og How did I get where (2019). Hun mottok også kritikerprisen for sin koreografi i Ghosts – Ibsens Gengangere i 2015.

Hun har også skapt verk for Nasjonalballetten Ung og jobbet med barn og unge gjennom prosjekter som På tå hev og Dansefot.

I 2017 hadde hun regi og koreografi på forestillingen Musikkfabrikken på Oslo Konserthus. Og i 2020 koreografi i Bienes historie på Det Norske Teater. Hun hadde også regi på Musikkfabrikken på Hunderfossen familiepark 2023, som nylig vant en Thea Award (2024) for beste attraksjon.

Cina Espejord er med på en ny produksjon med Nasjonalballetten høsten 2024. Ellers kan man oppleve Musikkfabrikken på Hunderfossen, samt hun er på scenen i Operaen som danser.