Gard Skageland_Torgeir Flekk

GARD SKAGESTAD

Skagestad er fra Jessheim, og vokste opp på Romerike Folkehøgskole. Han er utdannet ved Statens Teaterhøgskole 1994-1997. Etter endt skolegang ble han ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen. Siden 2010 har han vært ansatt ved Det Norske Teatret, og er kjent for en rekke store roller; Romeo i Romeo og Julie, Christian i Festen, Torvald Helmer i Et dukkehjem, Alfred Allmers i LilleEyolf, Valmont i Farlige forbindelser, Kurt i Dødsdansen, Olof i Lauvet i Vallombrosa, Ray i Solaris. Spilte Olav den Heilage i Herøyspelet Kongens ring fra 1999-2008, Knut Alvsson i Kongeblod på Akershus festning i 2014, og Erlend i Kristinspelet på Sel i 2018.

I 2020 ble Skagestad nominert til Gullruten for beste birolle for sykehuspresten Knut i NRK-serien 22.juli, og var sist å se i NRKs julekalender Kristiania Magiske Tivolitheater. Våren 2022 spilte han i tragikomedien Eks satt i scene av instruktør Peer Perez.

TORGEIR FLEKK *

Bonden på garden Sul heter Torgeir Flekk. Han har latt heile huslyden døpe til kristendommen og sympatiserer med kongen.