OMRÅDE

Gjesteloftet

Rekonstruert bygning som er typisk for den kristne middelalderen.

I Gjesteloftet får publikum høre historiene om det som skjedde etter 1030. Dette er en bygning som er typisk for den kristne middelalderen. Vi har også tilbud om overnatting inntil 9 personer.

Vi gjør oppmerksom på at langhuset er midlertidig stengt grunnet smittevern.

Gjesteloftet på Stiklestadir er tilgjengelig for overnatting

Gjesteloftet er lafta i to etasjer, med en utvendig trapp i svalgang på begge langsider. Bygningen har to rom nede og to rom oppe. Her kan vi fortelle om miraklene som skjedde rundt den døde kong Olav, om hvordan biskop Grimkjell erklærte ham hellig året etter, om katedralbygging i Nidaros og vandrende pilegrimer. Alt i et tidsriktig middelaldermiljø. Billedtepper på veggene, et husalter viet jomfru Maria, veggfaste senger og benker, og et langbord som folket samles til gjestebud rundt.

Overnatting
Sengene er en rekonstruksjon fra middelalderen og er kortere enn dagens standard. Flere senger i samme rom. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg, serveres på hotellet. Sovepose må medbringes da huset ikke har egne sengeklær. Evt. tillegg for sengeklær. Kommer du som pilegrim, har vi egne tilbud.


Priser:
Overnatting: NOK 550
Frokost: NOK 165
Sengeklær: NOK 150

Familier/grupper kan leie 1. etasje i Gjesteloftet for kr. 2500,- pr. døgn ekskl. frokost og sengeklær.

Bestilling: tlf. 74 04 42 00 eller mail [email protected]