OMRÅDE

Gjesteloftet

Rekonstruert bygning som er typisk for den kristne middelalderen.

I Gjesteloftet får publikum høre historiene om det som skjedde etter 1030. Dette er en bygning som er typisk for den kristne middelalderen. Vi har også tilbud om overnatting inntil 9 personer.

Gjesteloftet er lafta i to etasjer, med en utvendig trapp i svalgang på begge langsider. Bygningen har to rom nede og to rom oppe. Her kan vi fortelle om miraklene som skjedde rundt den døde kong Olav, om hvordan biskop Grimkjell erklærte ham hellig året etter, om katedralbygging i Nidaros og vandrende pilegrimer. Alt i et tidsriktig middelaldermiljø. Billedtepper på veggene, et husalter viet jomfru Maria, veggfaste senger og benker, og et langbord som folket samles til gjestebud rundt.

Overnatting
Sengene er en rekonstruksjon fra middelalderen og er kortere enn dagens standard. Flere senger i samme rom. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg, serveres på hotellet. Sengeklær er inkludert i prisen. 

Vi leier ut første etasje for opp til 6 personer for en helt unik overnatting. Alt i et tidsriktig middelaldermiljø. Billedtepper på veggene, veggfaste senger og benker, og et langbord som folket samles rundt.