Ingrid Forthun

Ingrid Forthun er født i 1963, og er regissør i tillegg til foredragsholder i emner knyttet til fagfeltene regi, skuespillerteknikk, dramaturgi og lederskap, samt emner knyttet til kreativitet og skapende prosesser. Hun er utdannet regissør fra Statens Teaterhøgskole 1995-98 og er ellers pedagog- og musikerutdannet med master i musikk fra UiO.

Forthun har hatt regioppdrag ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Teater Ibsen, Hedmark Teater, Operaen i Kristiansund, Agder Teater/Kilden Teater og Kilden Opera. Hun har hatt regi både i teater- og operaforestillinger. Hun har bl.a. hatt regi på Et dukkehjem -15 år etter, Hedda Gabler, Tonje Glimmerdal, Tosca og La Boheme.

For NRK Radioteatret har hun regissert fire produksjoner, tre av dem internasjonalt prisbelønte. Forthun mottok i 2009 NRK Radioteaters ærespris Blå fugl for forestillingen Hauk og due.

Forthun virket som teatersjef ved Kilden teater og konserthus fra 2009-2014 og som prosjektleder/kunstnerisk leder for utviklingen av IBSEN Museum & Teater i Oslo 2020-2023.

Hun har undervist i en årrekke ved Statens Teaterhøgskole, skuespillerlinjen (KHiO) og Norges Musikkhøgskole, og var i 5 år kunstnerisk leder for Norsk Kulturskoleråds Kreativt oppvekstmiljø-prosjekter (KOM).