mann, bagrunn

PEER PEREZ ØIAN

REGISSØR

Peer Perez Øian har bachelorgrad i Performing Arts fra Emerson College i Boston og regiutdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo. Perez Øian vant Heddaprisen for beste regi i 2011 for sin iscenesettelse av Sjuk Ungdom (Det Norske Teatret). Hans iscenesettelse av Solaris korrigert (Det Norske Teatret 2015) vant Heddaprisen for «Årets forestilling» i 2016. Blant de øvrige forestillingene hans er Hedda Gabler (Nationaltheatret 2010 og 2013), En Midtsommernattsdrøm (Den Nationale Scene 2012), Til Kongo (Teatret Vårt 2012), Antichrist (Det Norske Teatret 2013), Tjue tusen sider (Det Norske Teatret 2014), Hamlet (Det Norske Teatret 2014), Konstellasjoner (Nationaltheatret 2015), Inkognito (Det Norske Teatret 2016) og Macbeth (Det Norske Teatret 2018). Hans iscenesettelse av Omstigning til paradis (Aarhus Teater 2022) ble nominert til Reumert prisen 2023 i kategorien årets forestilling. Siden 2014 har han vært ansatt som husregissør på Det Norske Teatret. Det er tredje gang Perez Øian har regi på Spelet om Heilag Olav.

dame

BELINDA BRAZA

KOREOGRAF OG CO-REGISSØR

Braza er Kunstnerisk leder for Det Norske Teatret i Groruddalen, som er en egen satsing på teater for barn og unge, ved Det Norske Teatret.

I tillegg er hun hus-koreograf, og kunstnerisk kurator for Bikubekveld, også ved Det Norske Teatret.

Hun har tidligere koreografert forestillinger som : Utafor (DNT), Into the woods (DNT), Peer Gynt (Nationalteateret i Zagreb/DNT), Lazarus (DNT),Charlie og sjokoladefabrikken (DNT), En midtsommernattsdrøm (Rogaland teater), Ei hand å halde i (Nordland teater), Pinocchio (Hålogaland teater), Snøkvit (DNT), Kvitebjørn Kong Valemon (DNT), Kasimir & Karoline (DNT) Grease (Haugesund teater),Tordenskjold (Trøndelag teater), Fuglane (Riksteatret), Ulven (Nationaltheatret), Jesus Christ Superstar (Haugesund Teater), Evita (Lørenskog Hus), Jungelboka (DNT/Rogaland teater), Jesus Christ Superstar (DNT), Den hemmelige hagen (DNT), Nøtteknekkeren (Trøndelag teater), Romeo og Julie (Haugesund teater), Peer Gynt (Gålå), Spelemann på taket (DNT), Sweeney Todd (DNT), Shockheaded Peter (DNT/Rogaland teater/Hannover) m.m.
Gjennom
B-Braza productions har hun produsert og hatt regi, samt koreografi på fire helaftens forestillinger Fear Infection (2010), I am us (2012), Legacy (2013) og Survival (2017).

mann

SIOMON REVHOLDT

MUSIKALS LEDER

Simon Revholt har utdanningen si fra Dartington College of Arts, Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole med fagene sang, klaver og dirigering. Han er musikalsk ansvarlig ved Nationaltheatret og har der bl.a. hatt ansvar for produksjoner som En Midtsommernattsdrøm, Reisen til Julestjernen, Anna Karenina og Den utrolige historien om den kjempestore Pæra. Simon var en del av den kunstneriske ledelsen på prosjektet Musikklab på Torshovteatret fra 2014 - 2016. Utover dette har han ved flere anledninger jobbet ved Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Riksteatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Det Kongelige Teater, Teatret Vårt og nylig ved Kilden og produksjonen Amadeus. Ved Oslo Nye teater har Revholt bl.a. hatt musikalsk ledelse for forestillingene Cabaret og Så som i Himmelen. Han virker som komponist og musikalsk leder, og hadde også musikalsk ledelse ved Peer Gynt på Gålå fra 2017 - 2018. I 2018 ble Revholt nominert til Heddaprisen for beste audiovisuelle design på forestillingen Sound of Music ved Hålogaland Teater. I år er han tilbake for 6. gang som musikalsk leder for "Spelet om Heilag Olav" på Stiklestad.

Anders Hasmo

ANDERS HASMO

DRAMATURG

Anders Hasmo har mastergrad i dramaturgi fra Aarhus Universitet og er i dag ansatt som dramaturg ved Det Norske Teateret i Oslo. Hasmo underviser også i dramaturgi som gjestelærer ved OsloMet, har tidligere vært ansatt som dramaturg ved Den Nationale Scene og hatt engasjement for Kulturdepartementet og Universitetet i Bergen. Siden 2012 har han også vært involvert i ungdomsteaterprosjektet DUS - Den Unge Scenen.

Hans Dur Molvik

HANS DUR MOLVIK

KORINSTRUKTØR

Hans Dur Molvik er utdannet kirkemusiker fra Norges Musikkhøgskole. Han brenner for historien om St. Olav og norske helgener generelt. Til daglig er han dirigent og kunstnerisk leder for St. Hallvardguttene som feirer både St. Hallvard i Oslo og som opptrer årlig i St. Peterskirken i Roma. l tillegg er han kantor i Drøbak kirke og dirigerer Drøbak kantori. Med bakgrunn som bandmusiker har han deltatt på flere norske festivaler som improvisasjonsmusiker og trommeslager. l tillegg har han turnert en del som sanger i gruppa Salomos Høysangere og Ugler i Moseboken. Dette er fjerde året han dirigerer Olsokkoret på Stiklestad.

JAN MAGNE HØYNES LYDDESIGNER

ØYSTEIN VIEM DESIGN OG PRODUKSJON AV SCENOGRAFISKE ELEMENT

JONAS GULSTAD OPSAL KAMPKOREOGRAF

EINAR SCHIEFLOE KAMPINSTRUKTØR