Olsokdagene

Kjøp billett Dagsprogram

Olsokdagene på stiklestad 2022
26. til 31 juli

Temaet for årets festival var FRI. Spelet om Heilag Olav, et rekordstort talerstolprogram, tidenes mest ambisiøse Olsokutstilling, mangfoldige bidrag fra lokalsamfunnet og åpningskonsert med Trygve Skaug er noe som preget Stiklestad disse julidagene. Savnet etter «Spelet om Heilag Olav» har vært stort og det føles ekstra symbolsterkt at gjensynet skjer akkurat i 2022 når hele Norge feirer Frivillighetens år!

Årets talerstolprogram besto av både av Stiklestadprofilen Jørgen Watne Frydnes og Olsokkunstner Pride Art. Watne Frydnes hadde med seg den internasjonalt anerkjente libyske fredsaktivisten Hajer Sharief til Stiklestad for å snakke om symbolsteders potensielle demokratiske kraft. Olsokustillingen «Queer Spirit» tar hele Stiklestad i bruk og byr på møter med verk fra flere titalls kunstnere og samtaler med blant annet preses Olav Fykse Tveit og kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Årets utstilling vil stå ut august.

I tillegg inkluderte talerstolprogrammet samarbeid med Steinkjerfestivalen, Trønderdebatt og Den norske kirke, lokalt, regionalt og nasjonalt og tematisering av blant annet fremtidens frivillighet, vikingenes bånd til Kyiv og troens rolle i krig og krise. Noen av bidragsyterne var Robert Mood, Oda Okkenhaug, Svein Bjørge, Bjørn Stærk og Hilde Frafjord Johnson.

Årets festival rommet også et mangfold av konserter og andre tradisjonsrike, stemningsfylte kulturopplevelser. Verdals frivillighet sto i sentrum under åpningsarrangementet i Stiklestad kirke, Trygve Skaug med band holdt åpningskonserten, det ble humor og historie i skjønn forening når Are Sende Osen presenterer «Kongerekka», Olavsvake-konsert med Olsokkoret og årets medspiller Sebastian Lyng Malmo, fortellerstund for hele familien med «Gutten som ble hele Norges Olav den Hellige» og Barnas Olsokkafé med Hildur Norum. Visekveld med Verdal teaterlag, høy aktivitet på museets uteområder, og selvsagt Olsokkro og festivalstemning i restaurant Skalden! 29.juli videreførtes også tradisjonen med å tenne olsokbål som en del Nasjonaljubileet 2030.

Takk til alle som kom, og hjertelig velkommen tilbake neste gang for enda flere meningsfylte møter og nye olsokminner i juli.

Pride Art

Hele programmet

Spelet om Heilag Olav