Unik overnatting i Gjesteloftet på Stiklastadir

Reis tilbake til år 1247 og sov på ekte middelaldersk vis på gjesteloftet midt i viking- og middelaldergården Stiklastadir. En opplevelse som blir husket i lang tid fremover!

Gjesteloftet på sommerstid, to personer sitter ute på benken

Book overnatting

Reis tilbake til år 1247 og sov på ekte middelaldersk vis på Gjesteloftet midt i viking- og middelaldergården Stiklastadir. En opplevelse som blir husket i lang tid fremover!

Gjesteloftet er en bygning som er typisk for den kristne middelalderen. Loftet er lafta i to etasjer, med en utvendig trapp i svalgang på begge langsider. Bygningen har to rom nede og to rom oppe. Vi leier ut hele første etasje for opptil 6 personer for en helt unik overnatting. Du trenger ikke å være pilegrim for å overnatte i Gjesteloftet, her er alle hjertelig velkommen! Alt i et tidsriktig middelaldermiljø. Billedtepper på veggene, veggfaste senger og benker, og et langbord som folket samles rundt.

 

Overnatting 1. mai – 1. oktober:

Sengene er en rekonstruksjon fra middelalderen og er litt kortere enn dagens standard. Det er 6 enkeltsenger i samme rom, som en sovesal. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg, serveres på hotellet. Sengeklær kan leies i tillegg.

Priser:
Pilegrim: NOK 550,- pr. seng
Ikke pilegrim: NOK 750,- pr. seng

Kan kjøpes i tillegg:
Frokost kr 245,- (Restaurant Skalden)
Sengeklær kr 200,- pr. sett
(laken, dyne og putetrekk samt en stor håndduk)

Gjelder for 2024.

Booking: [email protected], +4774044200 eller skjema nederst på siden.


Pilegrimsmat:

Scandic Stiklestad har restaurant med stor a la carte-meny og dagens middag. Alle rettigheter.

Det er anledning til å smøre seg matpakke fra frokosten, NOK 110,-.

Diverse informasjon

Alle pilegrimer ønskes velkommen til Stiklestad enten man ferdes til fots, på sykkel, hest eller i bil/buss. Transport av bagasje til Munkeby: NOK 100 pr. person pr. strekning (minimumspris NOK 400).
Må bookes innen 3 dager før ankomst.

Ønsker du tips, råd eller forslag på vandring, ta kontakt med Arnstein Indahl: [email protected] eller tlf. 74 04 42 00

Vi selger pilegrimspass for NOK 50. Pilegrimspass må forevises ved innsjekk, og er en forutsetning for å få pilegrimspriser på overnatting.

Mer informasjon om St. olavsleden finner du her og Pilgrimssenter Stiklestad finner du her.

For planlegging av turen og gode tips, finner du på Pilegrimsleden her.

Gjesteloftet ligger på middelaldergården Stiklastadir med vikinglanghuset, fjøs og stall, smie og middelaldertun. Stiklastadir er en del av Stiklestad Nasjonale Kultursenter og ligger rett ved Stiklestad Kirke, folkemuseet, den historiske Olavshaugen, kulturhuset med utstillinger og Scandic Stiklestad. Se hele området her.

Stiklestad ligger i Verdal kommune, 4 km fra Verdal sentrum, i regionen Innherred i Trøndelag fylke. Innherred består av kommunene Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Snåsa som befinner seg nord for Trondheim langs E6. Norges historie går, i likhet med E6, som en rød tråd gjennom Innherred.

Bor du her under “Vikingsommer på Stiklestad” (slutten av juni-starten av august) er det ekstra mye som foregår på Middelaldergården Stiklastadir, og du bor midt i vikingaktivitetene. Velkommen til en unik opplevelse!