Jul igjen på Stiklestad

I år blir det endelig «JUL IGJEN» på Stiklestad, og vi gleder oss til å få mange besøkende på det tradisjonsrike førjulsarrangementet 4. og 5. desember!

På leting etter den gode, gamle julestemninga? Ta turen til Stiklestad og få med deg førjulshelga «Jul igjen», 4. og 5. desember kl. 12-17. Opplev stemninga som skapes når mange hundre fakler tennes, og det lyser lunt fra alle stuer.

Våre museumshus, kulturhuset, borggården og middelaldergården Stiklastadir fylles av deilig mat, aktiviteter og julestemning. Opplev demonstrasjon av gammelt handverk, juleforberedelser og slakting av julegris. Barna kan delta på lysdypping, juleverksted og spikking. De får også oppleve fjøsnisser, julebukker, fortellerstunder og se den lille familieforestillingen «Travel taus og fjøsnissesprell» på Molåntunet. Kafé Molåna i den ærverdige trønderlåna er også åpen.

I samarbeid med Scandic Stiklestad har vi også Julemarked med lokal mat, husflid og handverk; under tak i Borggården, i teatersalen og teaterfoajeen.

Gratis inngang for alle på selve julemarkedet, inngang til Jul igjen på Folkemuseet koster 150,- for voksen, og er gratis for barn under 18 år.

Du kan kjøpe billetter til Jul igjen på nett her: https://bit.ly/3zT2BR9 eller i resepsjonen vår på kulturhuset (74044200).
Kjøp Stiklestadkortet 2022 i resepsjonen og få gratis inngang!

Julearrangementet foregår både på Folkemuseet, middelaldergården Stiklastadir og på kulturhuset på Stiklestad Nasjonale Kultursenter i Verdal på Innherred i Trøndelag. For å komme til Stiklestad ta av E6 mot Verdal, passer Verdal sentrum, følg Fylkesvei 757 og kjør opp bjørkealléen Stiklestad allé i 4 km. til du ser Stiklestad kirke og kulturhuset. Parkeringsplassen har gratis parkering.

PROGRAM

Lørdag 4. desember og søndag 5. desember

1200 Arrangementet åpner

1230 Fortellerstund med tausa Ingeborganna i Almoåsstuggu

1230 Vikingkamp på Stiklastadir

1300 Grisslakting på Stiklastadir

1300 Fortellerstund med Snekker Andersen i Almoåsstuggu

1300   Fortellerstund med pilegrimen Peregrino i Gjesteloftet

1330 Vikingkamp på Stiklastadir

1330 Fortellerstund med Teskjekjerringa i Almoåsstuggu

1400 Fortellerstund med tausa Ingeborganna i Almoåsstuggu

1400   Fortellerstund med pilegrimen Peregrino i Gjesteloftet

1400 Nisseorkester fra Vuku Skolemusikkorps i Konferansesalen (kun på lørdag)

1430 Fortellerstund med Snekker Andersen i Almoåsstuggu

1500 Travel taus og fjøsnissesprell på Molåntunet

1500 Verdal Juniorspellmannslag i Konferansesalen

1530 Fortellerstund med Teskjekjerringa i Almoåsstuggu

1600 Fortellerstund med Snekker Andersen i Almoåsstuggu

1600 Julesangkor i Konferansesal – Teaterstudentene ved Nord Universitet

1630 Travel taus og fjøsnissesprell på Molåntunet

1700 Arrangementet slutter

Andre aktiviteter: spikking, spinning, smiing, dreie egen fløyte, sopelim-laging, bake potetkake, smaksprøver på medisterkaker, lysdypping, julekortverksted, leke med tredyrene i lekefjøset, leke i lekebutikken, leke med fjøsnissene,  klappe ponny, titteskap, kjøre hest og vogn, kjøpe ferske aniskringler, besøke kafe Molåna, og besøke julemarkedet.

Scandic Stiklestad har åpen restaurant og overnattingstilbud.

Velkommen til ei stemningsfull julehelg!

Kart over aktiviteter: