En hærmann vender tilbake

Janove fra Kaizers Orchestra kommer til Olsokdagene på Stiklestad – og han gleder seg til årets åpningskonsert i Borggården.

Tidligere var han frontfigur og vokalist for Kaizers Orchestra, og en av Norges absolutt største artister. Nå gjør Janove suksess som soloartist. Turneen i fjor høst viste en ny og mer nedstrippet versjon av artisten vi kjenner gjennom allsang og ompa.

Likevel strømmet publikum til stadig utsolgte konserter, og musikken ble skamrost i forskjellige medier. Nå tar han med musikken til Stiklestad og åpningskonserten under Olsokdagene, men det er ikke første gang han besøker slagstedet.

KJØP BILLETER TIL ÅPNINGSKONSERT MED JANOVE HER

På midten av 90-tallet avtjente Janove Ottesen deler av sin verneplikt i Trøndelag. En dag så han en plakat om et historisk spel som søkte statister. Janove slo til.
– Det ble et kjærkomment avbrekk fra militærtjenesten, forteller Janove i dag. Han ble hærmann i det historiske “Olavsspelet”, som han omtaler det selv som.

– Jeg husker ikke stort ettersom det er godt over 20 år siden, men jeg husker bruddstykker fra den mektige musikken. En bit av den var veldig fin. Selv om jeg ikke kan si at noe av min musikk er inspirert av dette, har jeg tatt med meg musikken i bakhodet en eller annen plass.

Elsker Trøndelag
Janove gleder seg mye til å komme til Stiklestad, blant annet fordi han alltid har fått en fantastisk mottagelse når han har besøkt Trøndelag.

– Jeg er en stor fan av Trøndelag og trøndere. Det begynte med en utsolgt Kaizers-konsert på Blæst i Trondheim. Vi forsto ikke at det kunne være mulig, vi hadde jo aldri vært der før. Vi hadde heller aldri opplevd ordet utsolgt. Det var veldig stort. Siden da har jeg alltid spilt i Trøndelag når jeg har vært på turné. Både som soloartist og med Kaizers. Både i Trondheim og på Steinkjerfestivalen har han opplevd mange store øyeblikk opp gjennom årene. Nå gleder han seg til å besøke Stiklestad igjen, denne gangen som artist.
– Det blir morsomt å komme tilbake til Stiklestad. Sist hadde jeg ingen replikker, men denne gangen vil dere nok få høre min stemme, avslutter Janove.

KJØP BILLETTER

Del på Facebook