Sju ting å gjøre på Stiklestad i tropevarmen

Folk fyller amfiet like før årets premiere, og solen forsvinner bak tretoppene og gir en sval og behagelig skygge til publikum.

Varmerekordene står for fall denne uka, likevel strømmer flere tusen publikummere til for delta på Olsokdagene på Stiklestad. Vi har laget sju gode tips på ting du kan gjøre på Stiklestad i varmen.

  1. Kjøl deg ned i kirka. Stiklestad kirke har tjukke steinvegger, som holder varmen ute. En fin plass å kjøle seg ned. Her kan du både oppleve det historiske suset og vakre veggmalerier, konserten “Våkenatt” i Stiklestad kirke med Trondheimssolistene og Gjermund Larsen og årets olsoksamtale mellom biskop Herborg Finnset, Sandra Borch og Mani Hussaini.
  2. Spis is med direktøren. Kjøp din favoritt-is i resepsjonen eller i restauranten, og nyt den i Olavsbiblioteket, som ligger stille og kjølig for seg selv i hotelldelen av kulturhuset. Kanskje møter du vår kjære direktør som er ute i samme anledning?

  3. Se Ståle Gerhardsens fantastiske olsokutstilling. Årets olsokutstilling er verdt turen til Stiklestad alene. Få med deg de spennende, kreativ, tankevekkende og leken kunst, kombinert med behagelige temperaturer i det svale og avkjølte Leidangsgalleriet.

  4. Opplev “Spelet om Heilag Olav”. Publikum er fra seg av begeistring for årets spel, avisene har gitt gode anmeldelser og det er overraskende svalt i amfiet. Det er skygge stort sett under hele forestillingen og midtgangen fører med seg en fin bris. Ta med deg ei flaske vann, caps eller solskjerm, sitteunderlag og bli med på ei magisk spelopplevelse.
  5. Få faglig påfyll fra Talerstolen Stiklestad. Ola Fjeldheim fra Fortidsminneforeningen holder foredraget “Det beste fra i går? Kulturminnevernet og demokratiet” i auditoriet på Stiklestad. Her fungerer aircondition godt, og vi har nok vann til alle besøkende.

  6. Nyt kalde forfriskninger i restauranten. Restaurant Skalden selger både softis, slush og kalde drinker. Med alle rettigheter er det mulig å nyte tropevarmen enten i skyggen av de store parasollene ute, eller inne i den avkjølte restauranten. Har du ikke prøvd den nye pizzaen? Da anbefaler vi den på det sterkeste, gjerne til noe kaldt i glasset. Søskenparet Ole Anton Moe og Karen Ingeborg Moe setter alle gjester i den rette stemningen, når de spiller på kveldens Olsokkro.

  7. Vannkrig på “slagsletta”. Se for deg bondehæren mot Olavs menn, væpnet med vannballonger og vannpistoler. Deilig avkjølende og hysterisk morsomt. Allier deg med dine lekne venner, ta med deg vannballonger og vannpistol og gjenskap slaget i vannkrigversjon. Vi sponser vannet.

Direktør Anne Marit Mevassvik nyter en deilig softis i Olavsbiblioteket.
Del på Facebook