Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Vil din skole låne utstillingen AKTIVISTENE gratis?

Sommeren og høsten 2018 ble utstillingen AKTIVISTENE vist på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Nå ønsker SNK sammen med Iffit Qureshi å tilby utstillingen gratis til skoler i Trøndelag.


AKTIVISTENE tar utgangspunkt i følgende spørsmål: Hva er prisen for å gå til kamp mot urettferdighet i dag? Og hvor finner man engasjementet og motet til å kjempe? Gjennom utstillingen presenterer Iffit Qureshi et møte med 32 ildsjeler som har inspirert, mobilisert og brutt ned eksisterende fordommer i Norge. Deres historier rører og engasjerer og setter søkelys på både glemte og levende utfordringer ved det norske samfunnet. Under visningsperioden på Stiklestad inkluderte utstillingen i tillegg over 60 bidrag fra barn og unge fra Trøndelag som våren 2018 arbeidet med temaet «Ungdommens talerstol: Det jeg brenner for»! AKTIVISTENE har også blitt vist på Interkulturelt museum i Oslo og på Utøya.

Utstillingen AKTIVISTENE utgjør et svært godt utgangspunkt for å snakke om samfunnsdynamikk, samfunnsengasjement og verdien og kostnaden av aktivt medborgerskap. Det er en enkel utstilling monteringsmessig: bildene kan henges fra både tak og vegger. En omtale av utstillingen kan leses her: https://www.innherred.no/nyheter/2018/06/03/Storslagen-utstilling-om-aktivister-16817144.ece 

Leie av utstillingen er gratis, men innlåner må selv dekke fraktkostnadene.

Er du interessert? Ta kontakt med fagsjef Heidi Anett Øvergård Beistad på [email protected]

 

Del på Facebook