Vil din skole låne utstillingen AKTIVISTENE gratis?

Sommeren og høsten 2018 ble utstillingen AKTIVISTENE vist på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Nå ønsker SNK sammen med Iffit Qureshi å tilby utstillingen gratis til skoler i Trøndelag.


AKTIVISTENE tar utgangspunkt i følgende spørsmål: Hva er prisen for å gå til kamp mot urettferdighet i dag? Og hvor finner man engasjementet og motet til å kjempe? Gjennom utstillingen presenterer Iffit Qureshi et møte med 32 ildsjeler som har inspirert, mobilisert og brutt ned eksisterende fordommer i Norge. Deres historier rører og engasjerer og setter søkelys på både glemte og levende utfordringer ved det norske samfunnet. Under visningsperioden på Stiklestad inkluderte utstillingen i tillegg over 60 bidrag fra barn og unge fra Trøndelag som våren 2018 arbeidet med temaet “Ungdommens talerstol: Det jeg brenner for”! AKTIVISTENE har også blitt vist på Interkulturelt museum i Oslo og på Utøya.

Utstillingen AKTIVISTENE utgjør et svært godt utgangspunkt for å snakke om samfunnsdynamikk, samfunnsengasjement og verdien og kostnaden av aktivt medborgerskap. Det er en enkel utstilling monteringsmessig: bildene kan henges fra både tak og vegger. En omtale av utstillingen kan leses her: https://www.innherred.no/nyheter/2018/06/03/Storslagen-utstilling-om-aktivister-16817144.ece 

Leie av utstillingen er gratis, men innlåner må selv dekke fraktkostnadene.

Er du interessert? Ta kontakt med fagsjef Heidi Anett Øvergård Beistad på [email protected]

 

Del på Facebook