Stiklestad Nasjonale Kultursenter søker sommeransatte i perioden 1. juni til 2. august

Vi søker sommeransatte som kan jobbe som guide, formidlere, handverkere, vertskap og legge til rette slik at gjestene får en god opplevelse når de besøker museet. Alle sommeransatte har direkte kontakt med publikum gjennom salg, aktiviteter og omvisninger, vi søker derfor positive, utadvendte og serviceinnstilte ansatte.

Vi har åpent hver dag fra 22.juni til og med 2.august.

Se under for å finne mer informasjon om de ulike jobbene du kan søke på. Opplæring vil foregå etter avtale før 22.juni. Vi tar hensyn til skoleslutt og start, men opplæring på kveld og helg må påregnes.

Vi søker sommeransatte fra 16 år og oppover. Voksne må gjerne søke.

Søknadsfrist 23. februar

Ved spørsmål, kontakt seksjonsleder fag og formidling Gunhild Rikstad tlf. 92 43 69 58 eller e-post [email protected].

Vennligst les all tekst under før du søker i det elektroniske skjemaet nederst.

Guider

Våre guider tar med små og store grupper rundt på Stiklestad og forteller om den mangfoldige historien på stedet. Andre oppgaver er å ta imot publikum i resepsjonen, selge billetter og informere om våre tilbud til de besøkende. Vi søker etter guider med meget god evne til å kommunisere på tysk eller fransk, i tillegg til engelsk.

Faglig opplæring etter nærmere avtale i juni. Turnus dag og kveld fra starten av juni til slutten av august.

Folkemuseet

Arvesølvet

Arvesølvet er et av våre sommertilbud på folkemuseet, der voksne og barn levendegjør historien gjennom improvisasjon og regisserte tablå. På tre gårdstun lever familier som i 1898, 1942 og 1959.

På folkemuseet søker vi etter gode formidlere som har evnen til å leve seg inn i en rolle gjennom hele dagen. Du må gjerne ha erfaring med teater. En viktig del av jobben er å ha ansvaret for barna som er med i Arvesølvet.

Prøveperiode på Arvesølvet og opplæring i historie og aktiviteter fra ca 1. juni. Turnus hverdag og helg ca kl. 11.00 – 16.00 fra 22. juni til 2. august..

Handverk og aktiviteter

Vi trenger ansatte på folkemuseet som kan lede og demonstrere tidsriktige aktiviteter som publikum kan se på og delta i. Det kan være gamle handverk som veving, spinning, trearbeid eller lignende. Vi ønsker også personer som kan f. eks. baking, hesteskokasting, sangleiker og andre aktiviteter som kan aktivisere publikum. Her legger vi vekt på at man kan minst et handverk eller en aktivitet på forhånd, og at man er åpen for å lære nye og liker å snakke med folk.

Opplæring i juni. Turnus hverdag og helg ca kl. 11.00 – 16.00 fra 22. juni til 2. august.

Kafé Molåna anno 1898

I Molåna inviteres publikum inn for å kjøpe seg kaffe og kaker anno 1898. Her søker vi etter selvstendige, serviceinnstilte og ansvarsfulle kafévertinner.

Opplæring i juni. Turnus hverdag og helg ca kl. 10.30 – 16.30 fra 22. juni til 2. august.

Stiklastadir

Stiklastadir er vår middelaldergård, hvor vårt kjerneprodukt, Olav den hellige har en sentral plass. Gården består av langhus, gjesteloft og noen mindre hus. Vårt mål er å levendegjøre gården, slik at våre gjester får økt kunnskap og opplevelser i et autentisk miljø. Her får voksne og barn ta på, føle og høre historien gjennom handverk, leik og skuespill. Det kan være alt fra plantefarging, nålbinding og tømring, til pil- og bueskyting, matlaging, omvisninger og gårdsarbeid som luking, stell av dyr og gjerdebygging.

På Stiklastadir vil vi ha deg som er interessert i handverk, historie og mennesker, og som liker å aktivisere barn og gi gode opplevelser til alle. Vi trenger også noen med formidlings- eller teatererfaring, til framføring av korte monologer som formidler historie på en levende måte.

 Opplæring i juni. Turnus hverdag og helg ca. kl. 11.00 – 16.00 fra 22. juni til 2. august.

Del på Facebook