Stort besøk på årets Jul igjen!

Årets Jul igjen på Stiklestad ble arrangert for 34. gang i år. I løpet av disse årene har Jul igjen utviklet seg til å bli ett av Trøndelags største førjuls arrangement med flere tusen besøkene over to dager. I år kom det også flere tusen på besøk til Stiklestad. Ca 4000 var på Jul igjen på Stiklestad denne andre advents helgen.

 

Været viste seg fra sin beste side med et par minusgrader og oppholdsvær. Et hvitt slør av snø lå på bakken så alt lå til rette for å gi folk god julestemning.

Programmet besto av både tradisjonelle innslag, som fortellerstunder, familieforestillingen Travel taus og fjøsnissesprell, baking av potetkake og smaking av medisterkaker.

Nytt av året var at i samarbeid med Gjenbruken i Verdal inviterte til en grønnere og mer bærekraftig julehandel. I den lille bruktbutikken fikk du kjøpt nostalgisk julepynt og julegaver som etterlot seg mindre klima-avtrykk. En tredjedel av bruktbutikkens fortjeneste under Jul igjen går til Verdal Røde Kors sin Juleaksjon. Og salget gikk kjempebra! Juletreet med gammel og nostalgisk julepynt måtte fylles på med nytt fra lageret flere ganger.

En annen nyhet var at publikum i år for første gang kunne få kjøpt seg juletre på Jul igjen. En lokal bonde sørget for at det ble solgt kortreiste juletrær denne helga.

I samarbeid med Scandic Stiklestad hadde vi et stort julemarked i borggården og kulturhuset med lokalmat, husflid og håndverk.

 

Del på Facebook