Usikker på dine planer våren 2024?

Halvårskurset Historisk Håndverk er linja for deg som er glad i å lage ting med hendene, og som er nysgjerrig på å utforske forskjellige håndverk. Her får du holde på med tradisjonelt håndverk som smiing, trearbeid og veving. Her lages det verktøy, holde på med skinnsøm og lærer å bruke det som en har og som finnes i naturen.

Linjen historisk håndverk starter i januar og varer i et halvt år.

 

 

Øystein Viem, som er Museumspedagog hos oss på Stiklestad, jobber også ved Sund Folkehøgskole som lærer på dette kurset. Øystein er en tusenkunstner når det kommer til håndverk, og er opptatt av gjenbruk og bruk av naturmaterialer. Han har forkjærlighet for buemaking, knivmaking og spiselige vekster.

 

 

Historisk håndverk er ei allsidig linje der du får jobbe med både tre, metall og tekstil. Undervisningen på denne linjen foregår både på skolen og middelaldergården Stiklastadir, som ligger på området til Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Undervisningen er både langhuset, ute og i de ulike verkstedene. I tillegg både bor og lever elevene i langhuset, som er en rekonstruksjon av et hus fra vikingtid, med både gildehall og boligdel. Her får du virkelig kjenne på hvordan det var å leve for 1000 år siden!

 

Høres dette interessant? Trykk her for å søke

Del på Facebook