Påskestemning på Stiklestad

Mandag 25. mars blir det påskestemning på Stiklestad!

Denne mandagen blir Stiklestad fylt med masse aktiviteter. Her blir det forestilling og leik på museet.

KL. 11.00 fremfører vi forestillingen Gutten som ble hele Norges Olav den Hellige i teatersalen på kulturhuset. Oppmøte i resepsjonen. Denne forestillingen passer for barn fra 5 til 100 år. Hvordan var det å vokse opp i Norge som barn for 1000 år siden? Her  får vi høre og se hva Olav opplevde på sine reiser fra han var 12 år. Og at han til slutt kom tilbake til Norge og ble konge

Kl 12.00 til 14.00 blir det aktiviteter i middelaldergården Stiklastadir. Her kan barna leike og kose seg på vikingvis. Vi har leikesverd og skjold, tauleiker, verktøy for pjåling (en slags høvel), flint og står og mye mer.

Det kan også blir fortellinger om de norrøne gudene og vikinghøvdingens dagligliv.

Vi vet ikke om vikingene trodde på påskeharen, men den er i alle fall observert her på Stiklestad. Det påståes at den er observert både i langhuset og gjelsteloftet. Kanskje blir det deg som finner egg og får en fin overraskelse til påske?

Barn over 10 år kan komme alene, mens for barn under 10 år er det fint at foreldre/foresatte er med. Kom å kos dere med aktiviteter og se forestillingen Gutten som ble hele Norges Olav den Hellige.

Vi tenner bål i langhuset, så ta gjerne med grillpølser eller brødskive for grilling i huset.

Ønsker alle hjertelig velkommen til Stiklestad. Gratis for alle!

 

Del på Facebook