«TRYGG?» på Stjørdal museum Værnes

Stiklestad Nasjonale Kultursenter er en del av Museene Arven. Det er også Stjørdal museum Værnes. I sommer kan du oppleve to utstillinger på Stjørdal med stor relevans for temaet for Olsokdagene 2024: «TRYGG?».

“Trygg eller truet?” er en ny utstilling i en bunkers fra andre verdenskrig, plassert i den vakre Prestegårdshagen. I vår har en gruppe flyktninger bosatt i Stjørdal, veteraner fra norsk utenlandstjeneste, ansatte ved museet og kunstner Linn Halvorsrød brukt bunkersen som utgangspunkt for refleksjoner om trygghet. Prosjektet har fått støtte fra Norges museumsforbund og er en del av Museene Arvens store mangfolds- og samfunnsdialogsatsning: Talerstolen.

Vandreutstillingen “Barn på flukt – barn i frykt – en utstilling om svik” kombinerer bilder tatt av Knut Bry på den greske øya Lesvos med tekster av Katrin Glatz Brubakk og Guro Kulset Merakerås. Brubakk og Merakerås står også bak boken «Moria. Europas største flyktningleir».

Sommersesongen på Stjørdal museum Værnes varer fra 28.juni – 18.august. For mer informasjon, følg Stjørdal museum Værnes på Facebook.

Del på Facebook