Jul Igjen 8. og 9. desember kl. 12-17

På leting etter den gode, gamle julestemninga? Da bør du ta turen til Stiklestad og få med deg julearrangementet Jul igjen. Når over hundre fakler tennes langs stier, og det lyser lunt fra alle stuer, da er museumsområdet på Stiklestad magisk. Julemagisk…


Under Jul igjen våkner museumshusene til liv, og jula forberedes i alle tun. Kanskje det frister med en liten smaksprøve på medisterkaker, sylte og gomme? Barna kan få bli med på som lysdypping og juleverksted de kan møte snekker Andersen og Teskjekjerringa. Tradisjon tro skal julegrisen slaktes på husmannsplassen med musikalsk følge. Kanskje dukker fjøsnissene opp? I Gjersinghuset feirer de jul anno 1958, gløtt gjennom vinduene og lytt! Gjennom julesmaker, juledufter og stemningsfull sang og musikk, håper vi at alle går hjem med en koselig førjulsstemning!

Mange produsenter av lokal mat, husflid, handverk og redesign tilbyr sine produkter under Jul igjen. Kan vi friste med syltlabber, julesild, flatbrød, potetkaker eller sjokolade? Varme votter og koselige nisser finner du også blant mange andre husflidsvarer. Velkommen til et flott julemarked! Oversikt over selgerne som kommer, finner du lenger ned på siden.

I langhuset og i gjesteloftet på middelaldergården Stiklastadir, kan du se hvordan man levde både før og etter kristningen av Norge. Julefeiring er noe som har eksistert i over 1000 år, men datoen og feiringen har endret seg gjennom tid. Vikingkampgruppa Veðrar viser fram vikingkamp på tunet og det blir middelaldersang i gjesteloftet. I langhuset er det spikking for barna og handverk med Trondheim vikinglag. Her er det god plass til å sette seg ned ved ildstedet og nyte varm mat og drikke.

 

Travel taus og fjøsnissesprell
Begge dager kl. 16.30 – inkl i inngangsbilletten
Førjulsstemning på Husmannsplassen med sang og musikk.

Det er julekveldsmorgen, drengen Sivert tar livet med ro, mens tausa Ingeborg-Anna har mye å gjøre før hun kan sette ut julegrøt til fjøsnissene. Rundt husnova lurer nissene med sine sprell, mens de venter på å få grøten sin.

Med formidlere fra Stiklestad, teaterstudenter, barn og musiker.

 

Praktiske opplysninger

Åpent lørdag og søndag kl 12-17.

Billettpriser: Voksne: 150,- / Barn: 70,- / Familie 350,- / Gratis inngang med Stiklestadkortet.

Billetter til Jul Igjen kan kjøpes på 2 plasser:

– Resepsjonen på Kulturhuset.

– Billettbod ved hovedinngang museumsområdet.

Du får en farget klisterlapp som settes på jakken slik at den er godt synlig. Gratis inngang med Stiklestadkortet. Vis kortet og du får klisterlapp.

Arrangementet har gratis parkering på parkeringsplassen ved rundkjøring og på åker ved Stiklastadir.

 

Kjøp Stiklestadkortet for 2019 nå og få gratis inngang på Jul igjen! Stiklestadkortet gir fri adgang til utstillinger, omvisninger og museumsarrangement i regi av SNK så som Jul Igjen, Stiklestadsommer osv. Stiklestadkortet gir også rabatt på billetter, mat, overnatting og varer i museumsbutikken.