Sverd eller møkkagreip

Har du hørt historien om gutten som ville bli konge i Norge? Han het Olav Haraldsson, og reiste ut i viking som 12-åring.

Hovedbilde

I 1030 døde Olav i slaget på Stiklestad, men ble hele Norges Olav den hellige. Bli med på ”Sverd eller møkkagreip” og hør hele den spennende historien!

På Stiklestad har vi ei tidslinje. Der finner vi ut hvor lenge siden det er vikingene levde. Sammen finner vi ut mer om vikingene. Hadde de en jobb? Hadde de bil? Hadde de dyr? Hvilke klær gikk de i? Etter denne innlegningen, går vi til en gravhaug og får høre hvordan vikingene ble gravlagt. Så forteller formidleren historien om gutten Olav Haraldsson. Vi går videre til flere fine plasser på Stiklestad, og får høre at gutten Olav blir voksen og blir konge. Han tror på en annen gud enn vikingene og vil at alle andre skal gjøre det også. Til slutt blir de så uenige, at de sloss i et slag på Stiklestad. Det gjør vi også til slutt. Med sverd og skjold leker vi slaget på Stiklestad.

Praktisk informasjon

Målgruppe er de største barna i barnehager og 1.-4. klasse. Kan bestilles alle hverdager fra april til juni og august til november.
Varighet:
Skoler ca. 1,5 timer
Barnehager ca 1,5 time 
Oppmøte ved hovedinngangen på kulturhuset.

For bestilling og mer informasjon

Det er lurt å bestille i god tid da det er mange som vil besøke oss!

Stiklestad Nasjonale Kultursenter
TLF : 74 04 42 00
E-post: [email protected]