Spelet om Heilag Olav

Nordens største friluftsteater arrangeres årlig under Olsokdagene på Stiklestad i slutten av juli.

amfi, spel, hær, kvinne, mann

Historiefortelling, opplevelse og engasjement!

«Spelet om Heilag Olav» er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030.

Stykket er skrevet av Olav Gullvåg, og Paul Okkenhaug har komponert musikken.

Forestillinger i 2023:
Ons. 26. juli kl. 19:00
Fre. 28. juli kl. 19:00
Lør. 29. juli kl. 19:00
Søn. 30. juli kl. 19:00

I spelets 69-årige historie har ulike instruktører, skuespillere, amatører og frivillige vært med på å framføre denne historien og å sette sitt eget preg på Olav Gullvågs tekst og Paul Okkenhaugs musikk. Som ansvarlig produsent for spelet er Stiklestad Nasjonale Kultursenter opptatt av at historien fortelles og framføres på ulike måter, slik at vi kan kjenne både på tradisjonen og på hvordan dette berører oss i dag. Historiene som fortelles i spelet handler om det store vendepunktet: etter Olavs fall stilles det ikke lenger spørsmål ved Norge som rike. Konsekvensene etter 1030 er av en slik art at vi skal feire nasjonaljubileum i 2030 – Norge i tusen år.

I forestillingen møter vi både de nære og de store fortellingene: samfunnsendring, trosendring, mentalitetsendring. Hverdagslivet på gården utfordres av storpolitikk, og det mest sårbare enkeltmennesket møter kongen. Etter at Olav har ridd inn på gårdstunet blir ikke livet det samme…

Spilles på utendørsamfiet på Stiklestad, 3 km. fra Verdal sentrum. Amfiet har 2 priskategorier og har sitteplasser til vel 5.000 tilskuere. Forestillingen varer ca. 2 timer uten pause. Hunder ikke tillatt.

Billett
Voksen: 610,- / 510,-
Honnør/student: 550,- / 450,-
Barn (4 – 14 år): 310,- / 260,-
Voksen m/ Stiklestadkortet 2023: 550,- / 450,-

Billetter kan kjøpes her på nett og i resepsjonen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter (kl. 08 – 22).

For grupper på flere enn 15 stk. ta gjerne kontakt med Stiklestad Nasjonale Kultursenter på tel. 74 04 42 00 eller e-post [email protected] Gruppepris er 550,- / 450,-

Mattilbud bespisning for grupper speldager:
Sodd servert 2 runder, dessert, mineralvann og kaffe kr 450,-. Bestilling: [email protected]

 

Billetter med Stiklestadkort-rabatt kan kun kjøpes/bestilles via Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Spelet om Heilag Olav: Historiefortelling, teater, tradisjon og nyskaping – opplevelse og engasjement! Velkommen til Stiklestad!

Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater. Det har vært spel på Stiklestad siden 1954.

Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen. Profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat. «Spelet om Heilag Olav» blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape.

Peer Perez Øian kommer tilbake med regi. Det blir mektig orkestermusikk og olsokkor, og en scene koreografi som ikke kan formidles med ord!

Opplev også Vikingsommer på Stiklestad (24. juni til 6. august 2023) og festivalen Olsokdagene på Stiklestad (25. - 30. juli 2023) under ditt besøk her!

Restaurant Skalden på Scandic Stiklestad er også åpen! Kombiner besøket med en bedre middag, kaffesup eller softis i sola ute  Og trenger du overnatting ifm. ditt besøk her på Stiklestad book gjerne hotellrom på Scandic Stiklestad eller ta kontakt med Visit Innherred eller Opplev Trøndelag om overnattingspakker og informasjon om regionen Innherred og Trøndelag.

Billetter selges i resepsjonen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter (tel. 74 04 42 00) i Verdal og HER!