Rolleliste for Spelet om Heilag Olav 2022

Odin Waage er klar for å innta Stiklestadscenen for første gang i rollen som kong Olav!

 Hovedrolleinnehaveren fra tv-serien «Rådebank» blir med sine 26 år den yngste kongen i spelets historie. Med seg får han to andre kjente profesjonelle skuespillere som er nye i Stiklestad-sammenheng: Iren Reppen og Gard Skagestad i rollene som gårdsfolket på Sul. I tillegg gjør Hanne Skille Reitan comeback som Gudrun!

“Etter to år med pandemiavlysninger er det med enorm glede vi igjen ønsker velkommen til Spelet om Heilag Olav. Vi er utrolig glade for at Odin Waage har takket ja til å fylle rollen som kong Olav», sier Heidi Anett Øvergård Beistad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Profil

Odin Waage har etablert seg som en av landets mest profilerte skuespillere de siste årene, med roller i både tv-serier og film. I tillegg til hans prisbelønte hovedrolle i «Rådebank», vil nok spesielt mange kjenne han fra «Halvbroren», «Wisting» og «Julestjerna». I sommer skal han spille Olav Haraldsson på to arenaer: i Mostraspelet «Slik ei natt» og på Stiklestad i «Spelet om Heilag Olav.»

Regissør Peer Perez Øian sier følgende: «Sin unge alder til tross er Odin en meget erfaren skuespiller med mange store roller å se tilbake på i film og tv. Her har han imponert med sin evne til å gjøre komplekse rolletolkninger med et bredt emosjonelt register. Han har skapt seg et ry som en seriøs og hardtarbeidende skuespiller som ikke er redd for en utfordring, og jeg er overbevist om at han vil tilføre Olav både krigerens råskap og tvilerens psykologiske dybde som gjør rollefiguren så unik.

Og- vi er åpenbart ikke alene om å se disse kvalitetene hos Odin! Han skal også spille Olav Haraldsson på Moster før han reiser til Stiklestad, så han får en unik erfaring med å gestalte samme skikkelse i flere versjoner og i to sentrale faser av livet samme sommer. Det er bare å glede seg til å følge denne ferden og hele teamet ser frem til å arbeide videre med vårt konsept med Odin og flere andre nye, sterke skuespillernavn i de øvrige rollene.»

To andre debutanter og ett comeback

Iren Reppen er et kjent navn fra ulike scener i Norge gjennom mange år. Hun er skuespiller, tekstforfatter og artist. Hun har arbeidet ved Trøndelag Teater, Det Norske Teater og har vært teatersjef ved Hålogaland teater. har spilt i en rekke filmer og tv-serier og gitt ut tre album.

Gard Skagestad er skuespiller og ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo. Han har tidligere jobbet ved  Den Nationale Scene og har også vært med i flere spel, blant annet «Herøyspelet Kongens ring», hvor han spilte Olav Haraldsson, og «Kristinspelet» på Sel. Han er også kjent fra tv-serier som «22.juli» og «Kristiania Magiske Tivolitheater».

Hanne Skille Reitan er et kjent Stiklestadnavn. Hun er skuespiller, tilknyttet Nationalteateret, men er også kjent fra en rekke andre teaterscener og fra tv-skjermen. Hanne er aktuell i den kommende tv-serien «Etterglød» som vant ungdomsjuryens pris for beste serie under tv-seriefestivalen Canneseries. På Stiklestad har hun hatt mange ulike roller, både bak og på spelscenen. Etter fire år, vender hun nå tilbake til «Spelet om Heilag Olav» og rollen som Gudrun.

Festivalen “Olsokdagene på Stiklestad”  vil foregå fra 26. – 31.juli, med de fire forestillingene om Spelet om Heilag Olav som kjernen i festivalen. Tidligere har SNK offentliggjort at Jørgen Watne Frydnes er årets Stiklestadprofil og Pride Art er årets olsokkunstner. “Det vil bli et mangfoldig program, hvor vi tror både nye og gamle besøkende vil finne noe å glede seg over. Vi ser veldig frem til meningsfylte og minnerike opplevelser under Olsokdagene 2022,» sier avdelingssjef på Stiklestad, Ingegerd Eggen.

PROFESJONELLE SKUESPILLERE:

Odin Waage

Kong Olav Haraldsson
Odin Waage - ny

Hanne Skille Reitan _Gudrun

Gudrun
Hanne Skille Reitan

Iren Reppen_Gudrid

Gudrid
Iren Reppen - ny

Gard Skageland_Torgeir Flekk

Torgeir Flekk
Gard Skagestad - ny

Nils Ole Oftebro_Gamal-Jostein

Gamal-Jostein
Nils-Ole Oftebro

André Søfteland_Tormod Kolbrunarskald

Tormod Kolbrunarskald
André Søfteland

Tore B. Granås

Torgeir Halleson
(Kvistadbonden)
Tore Berntsen Granås

Roger Storm

Arnljot Gelline
Roger Storm

KUNSTNERISK LAG:

mann, bagrunn

Regissør:
Peer Perez Øian

mann

Musikalsk leder:
Simon Revholt

dame

Koreograf:
Belinda Braza

Anders Hasmo

Dramaturg:
Anders Hasmo

Hans Dur Molvik

Korinstruktør:
Hans Dur Molvik

«Spelet om Heilag Olav» framføres på Stiklestad:  27., 29.,  30. og 31. juli 2022  kl 1900