Rolleliste for Spelet om Heilag Olav 2023

Odin Waage kommer tilbake som kong Olav Haraldsson i sommerens spel på Stiklestad!

spelet | olav | hest | publikum

Hovedrolleinnehaveren fra tv-serien «Rådebank» var den yngste kongen i spelets historie da han debuterte i fjor, 26 år gammel. Årets rolleliste inneholder også to nye navn: Svein Tindberg som Gamal Jostein og Jon Bleiklie Devik som Tormod Kolbrunarskald.

“Etter to år med pandemiavlysninger var det dypt imponerende å oppleve forestillingen det enorme apparatet bak «Spelet om Heilag Olav» skapte i fjor», sier direktør for Museene Arven, Heidi Anett Øvergård Beistad. «Det er med stor stolthet vi nå offentliggjør årets rolleliste, med både kjente og nye navn, og vi gleder oss enormt til året oppsetning.»

Odin Waage har etablert seg som en av landets mest profilerte skuespillere de siste årene, med roller i både tv-serier og film. I tillegg til hans prisbelønte hovedrolle i «Rådebank», vil mange kjenne han fra «Halvbroren», «Wisting» og «Julestjerna». I 2022 spilte han spille Olav Haraldsson på to arenaer: i Mostraspelet «Slik ei natt» og på Stiklestad i «Spelet om Heilag Olav.» Siden fjorårets spel har Waage blant annet vært aktuell i rollen som den tyske soldaten Hans i forestillingen «Sytten somrar», på Den Nationale Scene i Bergen.  Waage er også artist hos Universal Music. Singelen «Hjertet svikter» er en smakebit på hans kommende prosjekt «Skogmannen».

Regissør Peer Perez Øian sier følgende om årets rolleliste: «Det er en glede at Odin har takket ja til et nytt år som kongen. Han gjorde en sterk og nyansert kongerolle i fjorårets spel og jeg gleder meg til å se han utvikle rollen videre i samspill med en fin bukett kjente og nye ansikter. Jeg er også svært glad for å kunne presentere Svein Tindberg og Jon Bleiklie Devik som nye tilskudd til ensemblet. Jeg kjenner begge godt fra Det Norske Teatret (DNT). Svein er ingen debutant i spelsammenheng. Han har spilt Kvistadbonden i «Spelet om Heilag Olav» tidligere (92-93 og 99) og han er også forfatter av Mostraspelet «I slik ei natt» som også omhandler Olav Haraldsson. Svein har nylig pensjonert seg fra DNT etter å ha spilt Romeo(!) i «Romeo og Julie». Det må være en slags rekord: å spille Romeo og Gamal Jostein i ett og samme år! Jon Bleiklie Devik har markert seg som en allsidig og ettertraktet skuespiller på DNT de siste årene hvor han har gjort store roller innenfor mange sjangre, deriblant musikkteatret. Jon har også spel erfaring fra Elden på Røros. Han har nylig spilt Lavrans i den kritikerroste maratonforestillingen Kristin Lavransdotter på DNT.»

“Olsokdagene på Stiklestad” vil foregå fra 25. – 30.juli, med de fire forestillingene om «Spelet om Heilag Olav» som kjernen i festivalen. Tidligere har SNK offentliggjort at temaet for årets festival er KRAFT og at Máret Ánne Sara er årets olsokkunstner.

«Vi er svært takknemlige for at Spelet om Heilag Olav var ett av unntakene i kulturnorge i 2022, med høy oppslutning både blant frivillige og publikum. Dette inspirerer oss alle i arbeidet med årets spelforestilling og festivalprogram. Vi ser veldig frem til meningsfylte og minnerike opplevelser under Olsokdagene 2023,» sier museumsleder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Ingegerd Eggen.

«Spelet om Heilag Olav» framføres på Stiklestad:  26., 28., 29. og 30. juli 2023  kl 1900

PROFESJONELLE SKUESPILLERE:

mann

Kong Olav Haraldsson
Odin Waage

Hanne Skille Reitan _Gudrun

Gudrun
Hanne Skille Reitan

Iren Reppen_Gudrid

Gudrid
Iren Reppen

Gard Skageland_Torgeir Flekk

Torgeir Flekk
Gard Skagestad

Gamal-jostein | Svein Tindberg | blind mann med stokk

Gamal-Jostein
Svein Randor Tindberg - ny

Tormod Kolbrunarskald | Skalden | Jon Bleiklie Devik

Tormod Kolbrunarskald
Jon Bleiklie Devik - ny

TORGEIR FRÅ KVISTAD | Kvislabonden | Tore B. Granås

Torgeir Halleson
(Kvistadbonden)
Tore Berntsen Granås

ARNLJOT GELLINE | Fredlaus | Roger Storm

Arnljot Gelline
Roger Storm

KUNSTNERISK LAG:

mann, bagrunn

Regissør:
Peer Perez Øian

mann

Musikalsk leder:
Simon Revholt

dame

koreograf og co-regissør:
Belinda Braza

Anders Hasmo

Dramaturg:
Anders Hasmo

Hans Dur Molvik

Korinstruktør:
Hans Dur Molvik