Olav den Heldige –
Ranes hemmelighet

Olav den Heldige – Ranes hemmelighet

En ny fantasy-teaterforestilling om Olav Haraldsson på Stiklestad

 

Siden 1954 har Spelet om Heilag Olav blitt spilt på Stiklestad. I sommer får den tradisjonstunge forestillingen selskap i det ærverdige spelamfiet!. August 2022 vil en ny familiemusikal finne veien til Stiklestad. En forestilling som er laget i byen Olav Haraldsson grunnla i 1016, Sarpsborg. Nå reiser kongen på nytt fra Sarpsborg til Stiklestad, men denne gangen i en noe mer episk-fantasy-drakt.

Det er med ærbødighet vi inntrer spelamfiet med vår eventyrrike forestilling”, sier Patrik Asplund Stenseth.  Han er kunstnerisk ansvarlig i produksjonsselskapet De Heldige som står bak forestillingskonseptet Olav den Heldige. Stenseth ble utdannet ved HINT og teaterutdanningen i 2014.

“Vi leker med historien og kommer med noen elleville tolkninger om hvordan Olav sitt liv var. Vi ser på oss selv som nåtidens skalder og spriter opp det hele. Den første forestillingen vi vil spille på Stiklestad heter “Olav den Heldige – Ranes Hemmelighet”. Dette er den første av totalt tre familieforestillinger som tar deg med inn i det episke superhelt universet OLAV DEN HELDIGE. Forestillingen som forteller historien om Olav Haraldsson på en litt annerledes måte. “Forestillingen er inspirert av skaperne bak South Park og Book of Mormon, samt et dugg av Monty Phyton. Vi kan love en ellevill helaftens forestilling med masse humor og lekne musikalnumre.” – avslutter Stenseth.

“Vi gleder oss stort til å møte Olav den heldige i spelamfiet”, sier Heidi Anett Øvergård Beistad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK). «Vår utviklingsplan “Der fortellinger møtes» vektlegger samskaping og viktigheten av å invitere andre aktører inn på våre arenaer. Frem mot Nasjonaljubileet i 2030 har SNK også høye ambisjoner om å løfte frem mangfoldet i olavsarven gjennom tusen år. Vi er derfor veldig glade for at våre besøkende i 2022 både får et etterlengtet gjensyn med Spelet om Heilag Olav og et møte med en litt annerledes olavsfortelling. Det er også flott at Styggdalsnemnda, som lokal samarbeidspartner er involvert i prosjektet”

“Fra vi første gang ble introdusert for det fantastiske universet «Olav den heldige» har vi jobbet for å gjøre dette mulig”, sier Kevin Hovdahl Holmli, leder i Styggdalsnemnda. “Styggdalsnemnda har de siste årene prioritert å sette opp forestillinger hvor ungdom er i fokus og vi er nå veldig glade for at så mange fremadstormende talenter får muligheten til å delta på en så stor produksjon hvor amatører og profesjonelle jobber tett sammen.” “Styggdalsnemndas produksjoner hører til på museumsområdet på Stiklestad og etter noen år hvor vi har spilt på andre steder blir det stas og komme tilbake til Stiklestad, denne gangen på den store spelscenen. Vi gleder oss!

Forestillinger:

Fre. 19. august kl. 21:00
Lør. 20. august kl. 21:00
Søn. 21. august kl. 21:00
Fre. 26. august kl. 21:00
Lør. 27. august kl. 21:00
Søn. 28. august kl. 21:00

Kort om forestillingen:

Den natta Olav blir født får Rane den vise et syn som vil forandre alt. I samme øyeblikk forsøker de norrøne gudene å drepe Olav med det største tordenværet i Midgards historie. Allfaderen Odin er nemlig overbevist om at gutten vil tilintetgjøre hver og en av de norrøne gudene ved å kristne hele Norge. Det gudene derimot ikke vet er at Rane den vise bestemmer seg for å redde Olav og oppdra ham i all hemmelighet frem til han er gammel nok. Først da skal Rane avsløre hans faktiske identitet og hjelpe ham på vei mot å bli Norges nye konge. Dette er den første av totalt tre familieforestillinger som tar deg med inn i det episke superhelt universet OLAV DEN HELDIGE. Forestillingen som forteller historien om Olav Haraldsson på en litt annerledes måte.

Pris:

Voksen: 450,-
Honnør/Student: 375,-
Barn (4-14 år): 250,-

Billetter kan kjøpes her på nett og i resepsjonen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter (kl. 08 – 22). Det er rad B, C, D og E i spelamfiet som benyttes. Varighet ca. 2 t. med pause. Passer for barn fra 5 år +.

For grupper på flere enn 15 stk. ta gjerne kontakt med Stiklestad Nasjonale Kultursenter på tel. 74 04 42 00 eller e-post [email protected]. Gruppepris er 400,-

Pakketilbud: Kjøp familiebillett til “Spelet om Heilag” og “Olav den Heldige – Ranes hemmelighet”! les mer her

Praktisk informasjon:

Hvordan komme seg hit?

Kommer du med bil har vi gratis parkeringsplasser i kort gangavstand til kulturhuset og hotellet. Og reiser du med tog hopper du av på Verdal stasjon, her stopper Nord- og sørgående tog. Fra Verdal kan man spasere langs den vakre bjørkealléen som pryder landskapet eller ta taxi (ca 4 km). I sommersesongen går det også buss. Busstider og informasjon finner du her. Stiklestad ligger også kun 1 time fra Værnes lufthavn og en halvannen fra Trondheim.

Overnatting på Stiklestad

Alt ligger til rette for et morsomt og opplevelsesrikt besøk på Stiklestad. Reis tilbake til år 1247 og sov på ekte middelaldersk vis på gjesteloftet midt i viking- og middelaldergården Stiklastadir. En opplevelse som blir husket av store og små i lang tid fremover. Gjesteloftet booker du her på Airbnb.

Ønsker dere moderne bekvemmeligheter anbefaler vi Scandic Stiklestad som er i samme bygning som kulturhuset og nært alle opplevelsene.

Her kan små og store oppleve roen senke seg etter en dag fylt med gode opplevelser og spennende inntrykk, nyt vakker utsikt over nydelig kulturlandskap og god mat på restaurant Skalden.

Book overnatting på Scandic Stiklestad her  eller ta kontakt med Visit Innherred eller Opplev Trøndelag om overnattingspakker og informasjon om regionen Innherred og Trøndelag.

 

Har du spørsmål, kontakt oss her

Billetter selges i resepsjonen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter (tel. 74 04 42 00) i Verdal og HER!

Olav den Heldige – Ranes hemmelighet Olav den Heldige

 

Arrangører:

De Heldige:
Manus: Patrik Asplund Stenseth og Sjur Marqvardsen
Musikk: Andreas Humlekjær
Regi: Martine Tufvesson Lundberg
Scenograf: Eilif Fjell Teisbo
Kostymedesign: Anette Werenskiold
Regi assistent: Vilde Johannessen
Koreograf: Amalie Eggen
Kunstnerisk leder i De Heldige: Patrik Asplund Stenseth

medarrangør:
Styggdalsnemnda

Leder: Karoline Sagen

I samarbeid med Stiklestad Nasjonale Kultursenter AS

Del på Facebook