Skap minner og se Spelet om Heilag Olav på Stiklestad i sommer!

Spelet om Heilag Olav foregår i  en tid i Norge som var fylt med dramatikk og kriger om kongemakten. En tid hvor kristningen av landet og vikingenes erobringer gikk hånd i hånd. Spelet om Heilag Olav vil ta deg
tilbake til vikingtiden, og  samtidig gi deg opplevelsen av at det er nært, ekte og autentisk. Selv om du ikke er alene i det store friluftsamfiet vil det definitivt kjennes slik ut, og ikke bli overrasket om du blir fortryllet av den mektige musikken og handlingen på den store utendørsscenen.
Kom og opplev den magiske stemningen, enten du fenges av historiens lærdommer, vikingkulturens facsinasjon eller bare vil gi familien en skikkelig spennende sommeropplevelse. Vi gleder oss til å ønske dere velkommen til å feire Olsokdagene på Stiklestad.

Spelet

Siden 1954 har Spelet om Heilag Olav blitt fremført på historisk grunn på Stiklestad i Trøndelag. Dette er Nordens største og eldste friluftsteater. Med 200 aktører på scenen! Her er profesjonelle skuespillere og musikere i samspill med dyktige amatører.  Det er med stor glede og begeistring at  vi endelig kan ønske velkommen tilbake, etter to år hvor pandemien har forårsaket avlysning. 

Spelet er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad hvor Olav Haraldsson (senere den Hellige) falt. Etter Olav red inn på gårdstunet ble aldri livet det samme..

I forestillingen møter vi et Norge som står ovenfor store endringer som berører samfunn, tro og sinn. Historiene som fortelles i spelet handler om det store vendepunktet; etter Olavs fall stilles det ikke lenger spørsmål ved Norge som rike. Konsekvensene etter slaget på Stiklestad i år 1030 er av en slik art at vi skal feire nasjonaljubileum i 2030 – Norge i tusen år. 

Du vil oppleve å bli tatt med inn i vikingenes verden, kjenne lukten av bålet som for vikingene var mer til nytte enn hygge, føle vinden fra hestene som suser forbi, se krigere i kamp og bli berørt av dramatisk musikk fra orkesteret som setter den unike stemningen. Peer Perez Øian kommer tilbake med regi. Det blir mektig orkestermusikk og olsokkor, og en scene koreografi som ikke kan formidles med ord!

26. Juli 2023 braker det løs med premiere !

Overnatting på Stiklestad

Alt ligger til rette for et morsomt og opplevelsesrikt besøk på Stiklestad. Reis tilbake til år 1247 og sov på ekte middelaldersk vis på gjesteloftet midt i viking- og middelaldergården Stiklastadir. En opplevelse som blir husket av store og små i lang tid fremover.

Ønsker dere moderne bekvemmeligheter anbefaler vi Scandic Stiklestad som er i samme bygning som kulturhuset og nært alle opplevelsene.
Her kan små og store oppleve roen senke seg etter en dag fylt med gode opplevelser og spennende inntrykk, nyt vakker utsikt over nydelig kulturlandskap og god mat i Restaurant Skalden.
Book overnatting på Scandic Stiklestad her.

Har du spørsmål, kontakt oss her


Planlegger du norgesferie? Interessante og uforglemmelige opplevelser for alle

Stiklestad har masse å by på og ligger midt i et kulturhistorisk smørøye, og det er perfekt å kombinere en hel dag eller flere her, under norgesferien i Trøndelag. Ikke glem å bestill billetter til Spelet om Heilag Olav.

Visit Innherred og Explore Trøndelag har flere tips til aktiviteter og attraksjoner i området slik at ferien i regionen blir komplett. For eksempel:

  • Vandring gjennom vakkert kulturlandskap på Den Gyldne Omvei
  • Pilegrimsleden som inviterer til refleksjon og hvor du møter natur og kultur i eventyrlig forening. 
  • Og er du en skikkelig foodie har du utallige muligheter her.
  • Stiklestad er kun 1,5 timer unna Trondheim og har mye å by på for små og store. For de minste kan byen kan friste med for eksempel Pirbadet, Vitensenteret og Planetarium, gårdsbesøk på Voll gård. Og sist men ikke minst et besøk og kanskje en omvisning i Nidarosdomen noe man ikke kan gå glipp av.

 

Tips:
Er du glad i å ta bilder kan vi garantere flere av instagramvennlige steder Norge har å by på, se her


Unike overnattinger

Leter du etter unike overnattinger på norgesferien, enten i populære tretopphytter som passer for alle, enten dere reiser på en romantisk tur som par, tretoppmagi for barn, eller om du bare ønsker å nyte skogens ro i eget selskap. Mulighetene er mange, se her for flere spennende tips


Hvordan komme seg hit?

Kommer du med bil har vi gratis parkeringsplasser i kort gangavstand til kulturhuset og hotellet. Og reiser du med tog hopper du av på Verdal stasjon, her stopper Nord- og sørgående tog. Fra Verdal kan man spasere langs den vakre bjørkealléen som pryder landskapet eller ta taxi (ca 4 km). I sommersesongen går det også buss. Busstider og informasjon finner du her. Stiklestad ligger også kun 1 time fra Værnes lufthavn og en halvannen fra Trondheim.


Vi er klar for sommeren 2023, er du?

Husk å book billetter tidlig, plassene fylles fort opp og Spelet går kun over 4 dager i forbindelse med festivalen Olsokdagene. Premieredagen er 26. juli og avsluttes 30. juli.

Sikre deg dine plasser her.

Har du spørsmål eller ønsker tips til hvordan dere kan få mest mulig ut av dagene på Stiklestad, ta kontakt, vi hjelper deg!

Del på Facebook