Unik overnatting i gjesteloftet på middelaldergården Stiklastadir

Reis tilbake til år 1247 og sov på ekte middelaldersk vis på gjesteloftet midt i viking- og middelaldergården Stiklastadir. En opplevelse som blir husket i lang tid fremover!

Gjesteloftet er en bygning som er typisk for den kristne middelalderen. Loftet er lafta i to etasjer, med en utvendig trapp i svalgang på begge langsider. Bygningen har to rom nede og to rom oppe. Vi leier ut hele første etasje for opptil 6 personer for en helt unik overnatting. Du trenger ikke å være pilegrim for å overnatte i gjesteloftet, her er alle hjertelig velkommen! Alt i et tidsriktig middelaldermiljø. Billedtepper på veggene, veggfaste senger og benker, og et langbord som folket samles rundt.

Sengene er en rekonstruksjon fra middelalderen og er litt kortere enn dagens standard. 6 enkeltsenger i samme rom, som en sovesal. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg, serveres på hotellet. Sengeklær kan leies i tillegg. Skjema for booking finner du nederst på denne siden.

Overnatting:
for 1 til 6 personer.
Innsjekking foregår fra 16:00-21:00. Utsjekk før 10:00.
Ta reisen tilbake i tid og lev i år 1247.

Priser:
Pilegrim: NOK 500,- pr. seng
Ikke pilegrim: NOK 600,- pr. seng

Kan kjøpes i tillegg:
Frokost kr 225,- (Restaurant Skalden)
Sengeklær kr 170,- pr. sett
(laken, dyne og putetrekk samt en stor håndduk)

Pilegrimsmat:
Restaurant Skalden på Scandic Stiklestad ligger et steinkast fra gjesteloftet og har stor a la carte-meny og dagens middag. Alle rettigheter. Det er anledning til å smøre seg matpakke fra frokosten, NOK 95,-.

Pilegrimsinfo:
Alle pilegrimer ønskes velkommen til Stiklestad enten man ferdes til fots, på sykkel, hest eller i bil/buss.
Transport av bagasje til Munkeby: NOK 100 pr. person pr. strekning (minimumspris NOK 400). Må bookes innen 3 dager før ankomst. Skriv i kommentarfelt på skjema om ønskelig.
Ønsker du tips, råd eller forslag på vandring, ta kontakt med Arnstein Indahl: [email protected] eller tlf. 74 04 42 00
Vi selger pilegrimspass i resepsjonen for NOK 50. Pilegrimspass må forevises ved innsjekk, og er en forutsetning for å få pilegrimspriser på overnatting.

Info:
Gratis Wifi og parkering
Døgnåpen resepsjon på kulturhuset.
Ikke tillatt med hund.
Pga. brannfare er det ikke tillat med stearinlys eller åpen flamme.

Gjesteloftet ligger på middelaldergården Stiklastadir med vikinglanghuset, fjøs og stall, smie og middelaldertun. Stiklastadir er en del av Stiklestad Nasjonale Kultursenter og ligger rett ved Stiklestad Kirke, folkemuseet, den historiske olavshaugen, kulturhuset med utstillinger og Scandic Stiklestad. Se hele området her.

Stiklestad ligger i Verdal kommune, 4 km fra Verdal sentrum, i regionen Innherred i Trøndelag fylke. Innherred består av kommunene Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Snåsa som befinner seg nord for Trondheim langs E6. Norges historie går, i likhet med E6, som en rød tråd gjennom Innherred.

Bor du her i perioden 24. juni – 6. august 2023 er det ekstra mye som foregår på Middelaldergården Stiklastadir. Da foregår “Vikingsommer på Stiklestad”, tirsdag til søndag 11- 16 og du bor midt i vikingaktivitetene. Les mer her.

Velkommen til en unik opplevelse!

Bookingforespørsel:

"*" obligatorisk felt

Navn / name*

Overnatting / accomondation*
Rate per bed per person
DD slash MM slash YYYY
DD slash MM slash YYYY

antall / number
antall / number

 

Del på Facebook