Forfærdelig ulykke
– Værdalen ødelagt

Verdalsraset 19. mai 1893

I forbindelse med 130 års minnesmarkeringen for verdalsraset og oppsetningen av Verdalsoriatoriet, viser vi utstillingen «Forfærdelig ulykke – Værdalen ødelagt» i 2. egt. på kulturhuset. Utstillingen vi bli stående ut sommeren.

I hele mai er det gratis inngang til denne utstillingen!

Utstillingen handler om den nasjonale katastrofen, den enorme massen, verdsalssamfunnet, sorgen og håpet. Verdalsraset i 1893 i var en nasjonal katastrofe der 116 mennesker mistet livet som følge av raset, og mer enn 100 heimer ble ødelagt. 55 millioner m3 masse av flytende kvikkleire raste ut. Det er dermed den største naturkatastrofen i Norge i moderne tid. Med nylig 17. mai-feiring som fredelig relieff blir vi tatt inn i katastrofen som nærmest ikke er til å fatte, og som rammer et helt samfunn.
Takk til Øystein Walberg, Verdal Historielag og Levanger fotomuseum.

 

Del på Facebook