De kjekke tipsene for den beste spelopplevelsen!

Her kommer noen gode tips og praktisk info for den beste opplevelsen når man er på utendørsspel i Trøndelag.

Været rår man ikke over, så her gjelder det å komme forberedt – vær budd på alt!

Her er de beste tipsene: 

  1. Sjekk værmeldingen og kle deg deretter. Det er verken godt å fryse eller være for varm.
  2. Vær forberedt på at været kan skifte fort, og at det fort blir kaldt når sola går ned. Så ha med både pledd, regnjakke/regnponcho og solkrem.
  3. Ha med en caps mot sollyset på skyfrie dager.
  4. Ha med rikelig med drikke til varme dager.
  5. Ha gjerne med seg sitteunderlag, det er utendørs trebenker, så der det godt å sitte komfortabelt.
  6. Et siste kjekke tips er å gå på do før forestilling. Det er toalett inne på kulturhuset og ute på vei opp til Spelamfiet. Men om nøden byr seg finnes det to festivaltoaletter øverst i amfiet. Her kan man snike seg opp mellom radene, og evt. opp og ut. Man kan ikke gå ned… der rir de flotte hestene under forestilling i full fart.

– La været bli en del av opplevelsen. Det kan være ganske mektig når det står på – uansett om det er sol eller regn. Om du mangler noe når du kommer hit er det ikke noe problem. Museumsbutikken har både sitteunderlag, regnponcho, caps og drikke.

Hvis du ikke er så kjent med historien i spelet eller har lyst på en oppfriskning, kan vi anbefale å bli med på en liten introduksjon til Spelet om Heilag Olav. Før forestilling kl. 18 på plenen utenfor kulturhuset får du påfyll av denne kunnskapen fra Produksjonsleder for Spelet Hildur Norum. Vil du lese litt selv finner du noe av infoen i årets spelprogram, det ligger digitalt og kan scannes på QR koder ved kulturhuset og i spelamfiet.

På vei opp, kan du sitte og slapp av ved blomsterkosrset på Olavshaugen, og ta et flott bilde med de 5000 røde og gule blomstene bak deg.
Ønsker deg hjertelig velkommen og god fornøyelse, enten du skal på spelet, vikingsommer eller ta en kaffesup i Restaurant Skalden.

Fargerikt bilde av kommunevåpenet i blomster på Stiklestad

 

Del på Facebook