Regissør og musikalsk leder for Spelet om Heilag Olav er klar

Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) og Museene Arven har den store gleden av å offentliggjøre to store nyheter knyttet til Spelet om Heilag Olav: når spelet vender tilbake sommeren 2024 er det med Ingrid Forthun som regissør og Torodd Wigum som musikalsk leder.

Billettsalget på nett starter medio oktober. For tidlig reservasjon, ta kontakt for bestilling på tel. 74 04 42 00 eller e-post [email protected].

SNK og Museene Arven engasjerte i juni Nina Wester som kunstnerisk leder for Spelet om Heilag Olav. I dag offentliggjør vi de første store grepene Wester og SNK gjør for Spelet om Heilag Olav 2024: valget av Ingrid Forthun som regissør og Torodd Wigum som musikalsk leder. «Når jeg nå skal i gang med arbeidet å ta Spelet om Heilag Olav videre, er det avgjørende for meg å velge et kunstnerisk team jeg vet jeg kan arbeide tett sammen med og som bærer på de samme visjonene som meg. Derfor føles det veldig godt at både Ingrid og Torodd har takket ja til dette oppdraget for 2024 og 2025. Begge har lang erfaring med å lage forestillinger i storformat og vet hva amfiet på Stiklestad krever. I tillegg har de samarbeidet før, hvilket også er en stor fordel», sier Nina Wester.

Ingrid Forthun er utdannet regissør fra Statens Teaterhøyskole og har hovedfag i musikk fra UiO. Forthun har blant annet vært tilknyttet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Den Norske Opera og Ballett, Teater Ibsen og NRK Radioteatret. Hun har jobbet med alt fra Ibsen til nyskrevne stykker av blant annet Arne Lygre og Nina Lykke, samt gjort mange produksjoner hvor store orkester er involvert. Hun har også vært teatersjef ved Kilden teater. Wester sier følgende om Forthun: «Jeg opplever henne som en solid, modig og visuelt sterk regissør som er bra på å forløse det emosjonelle i et materiale. Hun er svært musikalsk i måten hun regisserer på, og kan kunsten å orkestrere sceniske bilder som berører. I tillegg vet hun hva som kreves for å videreutvikle en stor kulturinstitusjon og hvordan ambisiøse visjoner settes ut i praksis.»

Torodd Wigum er dirigent og utdannet ved Trøndelag musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. Han har vært assistentdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester, husdirigent i Stavanger Symfoniorkester, husdirigent for Trondheim Symfoniorkester og kunstnerisk leder for Trondheim Sinfonietta. Wester sier følgende om Wigum: «Torodd er en av de mest erfarne dirigentene her i landet til å lede orkester der både amatører og profesjonelle er involvert. Han er veldig visjonær på vegne av musikkmiljøet i Trøndelag og brenner for å utvikle den norske musikkteatersjangeren. Siden Torodd har mye kunnskap om Okkenhaugs musikk og har fulgt spelet fra sidelinjen en del år var det naturlig å velge ham.»

Heidi Anett Øvergård Beistad, direktør for Museene Arven, sier følgende om nyheten: « Det var en merkedag da vi i sommer offentliggjorde at Nina Wester er engasjert som kunstnerisk leder for Spelet om Heilag Olav og det er inspirerende å nå se de første resultatene av hennes visjon for utviklingen av spelet frem mot 2030.»

Jeg er veldig glad for at Ingrid Forthun og Torodd Wigum nå blir en del av den store spelfamilien på Stiklestad.»

Spelet om Heilag Olav framføres 25., 27., 28. og 29. juli 2024. Spelet er kjernen i festivalen Olsokdagene på Stiklestad som går av stabelen 24.-29.jul

 

Les mer om det kunstneriske teamet her

 

 

Del på Facebook