Tormod Kolbrunarskald | Skalden | Jon Bleiklie Devik

JON BLEIKLIE DEVIK

Jon Bleiklie Devik er utdannet ved Statens Teaterhøgskole (1998-2001), og er fast ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo. Han har også tidligere vært tilknyttet Den Nationale Scene i Bergen, Oslo Nye Teater og Riksteatret. Han har bred og lang erfaring innen alt fra musikaler til klassikere og samtidsdramatikk; fra Robert Wilson´s versjoner av Peer Gynt og Edda, til rollen som kong Kreon i Antigone. Andre prosjekter de siste årene har vært Jon Fosses Trilogien i regi av Luk Perceval, urpremierene på Sterk vind av Jon Fosse og Tid for glede av Arne Lygre, begge i regi av Johannes Holmen Dahl, og teaterversjonen av Edvard Hoems Slåttekar i himmelen i regi av Bentein Baardson, der han spilte tittelrollen. Var med i Herøyspelet Kongens ring fra 2004-14 og Elden på Røros i 2018 og 2019

Sist sesong var Jon å se som Lavrans Bjørgulvsson i Kjersti Horn sin maratonversjon av Kristin Lavransdotter, og til høsten skal han spille Gregers Werle i Villanden på Teatret Vårt i Molde.

TORMOD KOLBRUNARSKALD

Kolbrunarskalden er islending og hirdskald, ein diktar som følgjer Olav Digre og hæren hans. Han kjem til Sul som speidar for å finne ut om garden kan eigne seg som natterast for hæren.