Odin Waage

ODIN WAAGE

Han er kanskje mest kjent for å ha spilt hovedrollen Glenn Tore (GT) i NRK-serien Rådebank våren 2020, som er den desidert mest sette dramaserien på NRKs strømmetjeneste. Det førte til at han vant prisen som beste skuespiller og var en av fire finalister til publikumsprisen under Gullruten 2021. For serien ble han også nominert til seriekritikerprisen 2021 i klassen beste skuespiller i norsk serie.

Odin debuterte som skuespiller i en alder av 12 år i filmen Sammen (2009). Han har også spilt i flere TV-serier, inkludert dramaserien Hvaler fra 2010 og Halvbroren i 2013. Odin fikk sitt gjennombrudd med hovedrollen i den prisvinnende dramaserien Øyevitne (2014). De siste årene har han spilt i serier som Svartsjøen, Beforeigners, Basic Bitch, Julestjerna og Wisting. I sommer spillte han en yngre utgave av Olav Haraldsson i Mostraspelet Slik ei natt, og nå Olav Haraldsson i Spelet om Heilag Olav.

KONGEN*
Kongen - Olav Haraldsson - er på veg tilbake til Norge for å ta tilbake landet som han måtte rømme fra to år tidligere. For å klare dette må han ta maktsenteret Trøndelag. Han tar vegen ned Verdalen og kjem til garden Sul. De bestemmer seg for å raste på garden den siste natta før slaget. Det blir et spesielt møte mellom kongen, hæren hans og gardsfolket på Sul.