Pilegrim

Som pilegrim på Stiklestad har du mange gode opplevelser i vente.

Pilegrimsstedet Stiklestad er både et viktig stoppested på St.Olavsleden og et godt utgangspunkt for vandring de 134 km mot Nidarosdomen og Trondheim. Helgenkongen Olav Haraldsson falt her i slaget 29. juli 1030 og ble helliggjort året etter. Som en konsekvens av denne hendelsen, fikk man en betydelig  pilegrimstrafikk i middelalderen, først og fremst til hans gravsted i Nidaros/Trondheim, men også til hans dødssted på Stiklestad.

Som pilegrim på Stiklestad har du mange gode opplevelser i vente. Du kan du hvile og restaurere både kropp og sjel i det vakre kulturlandskapet. Her får du de nære møtene med historien og refleksjonene. Kanskje møter du andre pilegrimer på samme vei?

Som pilegrim på Stiklestad søker du kanskje både overnatting og et godt måltid i tillegg de gode samtalene. Vi kan by på det meste.

På Scandic Stiklestad kan du overnatte som en konge i myke hotellsenger og nyte en god dusj etter ferden. Ønsker du en mer asketisk opplevelse er det også mulighet for overnatting i Gjesteloftet på Stiklastadir.

Du kan booke overnatting på Gjesteloftet HER

Oversikt, informasjon og priser.

Er dere mange som reiser sammen kan vi også tilby en rekke formidlingsopplevelser for grupper.

Ta kontakt for mer informasjon om hva vi kan tilby.

Pilegrimsleden | Foto: David Tett

Pilegrim på Stiklestad

Pilegrimsstedet Stiklestad er både et viktig stoppested. Her finner du informasjon til deg som er på vandring langs St.Olavsleden.

Les mer

Arrangementer

Det er for tiden ingen kommende arrangementer.