Gamal-jostein | Svein Tindberg | blind mann med stokk

SVEIN TINDBERG

Svein Tindberg er utdannet ved Det Norske Teatrets elevskole og ved Statens Teaterhøgskole. Hans far var scenograf og Svein er nærmest oppvokst på teater. Han debuterte som 11-åring på DNT i 1964 i musikalen Annie get your gun, og selv om han vært ved de fleste teatre ble det nettopp DNT som ble hans hjem. Svein har nylig pensjonert seg etter 51 år ved teatret.

Svein er ingen debutant i spelsammenheng. Han har spilt Kvistadbonden i Spelet om Heilag Olav tidligere (92-93 og 99) og han er forfatter av Mostraspelet I slik ei natt som også omhandler Olav Haraldsson.

Tindberg har medvirket i mange utendørsoppsetninger, bl.a som Gyldenløve i Herregårdsspillet i Larvik, Olav den hellige og Tore Hund på Moster og Vebjørn i St. Hallvards valg i Drammen. Han har skrevet en rekke barnebøker og teaterstykker, men er kanskje mest kjent for sitt arbeid med store monologer; Evangeliet etter Markus, Apostlenes Gjerninger, Abrahams barn og Gudspartikkelen.

I 1995 ble han hedret med Teaterkritikerprisen, Norske Teaterlederes pris og Telenor Bedrifts kulturpris. Han ble tildelt Bibelprisen 1996, Oslo bys kunstnerpris 1997 og Brobyggerprisen 2001, Heddapris for Årets forestilling, Abrahams barn 2012, Heddapris for Årets forestilling for ungdom, Utafor, 2018 (forfatter og regi) Heddapris for Særlig kunstnerisk innsats, Utafor, 2018 (forfatter og regi). De to Heddaprisene for Utafor deler han med Spelets koreograf, Belinda Braza.

GAMAL-JOSTEIN

Gamal-Jostein er far til Torgeir Flekk og er ein sentral og respektert skikkelse på garden Sul. Sjølv om han er blind og lite i stand til å arbeide, står han for ro og stabilitet i ei uroleg brytningstid, og er den som Gudrun ofte søker trøst hos. Han har lite til overs for nykongen, og saman med Grima står han for gammaltida med røtene i dei førkristne, norrøne